Új Diagnoscan központ Újpesten a Megyeri úton

Újabb magándiagnosztikai központot nyit a legnagyobb magyar képalkotó diagnosztikai szolgáltató. A Diagnoscan legújabb centruma június eleje óta fogadja a pácienseket az újpesti Megyeri úton.

Harmadik magándiagnosztikai központját avatta fel Budapesten a Diagnoscan Magyarország 2015. június 10-én. A Mammut és a Bank Center után Újpest és Káposztásmegyer határán nyitja legújabb centrumát az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatója.

„Nekünk az az egyik feladatunk, hogy közel hozzuk a képalkotó diagnosztikát az emberekhez” – vázolta fel a cég stratégiáját az átadón dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország Kft. vezérigazgatója. – „Több mint két évtizeddel ezelőtt ezért hoztuk létre első intézményünket, a Dózsa György úti központot, amely azóta is egészségbiztosítói finanszírozásból működik, és ezért dolgozunk ma már országszerte tizenegy helyen. A kórházak mind a mai napig partnereink, szerepük nem csökken, de látni kell: ma a lakosság a napi tevékenységéhez közel lévő, önálló diagnosztikai központokat egyre inkább előnyben részesíti. Az ország számos városában megtalálható centrumainkban érezzük a nem állami keretek között folyó képalkotó diagnosztikai ellátás iránti társadalmi igény növekedését.”

Az újpesti Megyeri út 53. szám alatt található diagnosztikai központban egy modern digitális röntgenrendszer, csúcskategóriás ultrahang-berendezés, a legmagasabb szakmai elvárásokat teljesítő mammográf és teljes test csontsűrűség-mérő kapott helyet. A dr. Czerődi Erika radiológus főorvos által irányított centrumban hat fős, nagy tapasztalattal bíró, magasan képzett diagnosztikai csapat kezdte meg a munkát június első napjaiban.

„Olyan gépeket helyeztünk el ebben a centrumban, amely a környéken élő több mint százezer ember napi vizsgálati igényeinek megfelel” – avatott be a részletekbe dr. Czerődi Erika orvos igazgató. – „Az általános vizsgálati kör mellett többféle speciális szűrőcsomagot alakítottunk ki, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a nemre és korra vonatkozó speciális igényeket is.”

A központban végzett vizsgálatok kizárólag térítéses formában érhetőek el. Az itt végzett vizsgálatok óriási előnye, hogy a bonyolultabb esetekben, akár a Diagnoscan magyarországi, kórházakban, vagy azoktól függetlenül működő központjaiban dolgozó radiológus specialistái teleradiológiai úton is konzultálhatnak a vizsgálatokról, szakvéleményt adhatnak. Így a minimális várakozási idő, a kényelmes környezet mellett orvos szakmai tekintetben is a legmagasabb színvonalú ellátást tudja megcélozni a Megyeri úti diagnosztikai központ.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Diagnoscan a jövőben is a magyar egészségügy meghatározó képalkotó diagnosztikai szolgáltatója marad. Több mint 450 munkatársa nap, mint nap azért dolgozik, hogy a cég központjaiban elvégzett több mint egymillió képalkotó diagnosztikai vizsgálat a lehető legjobb minőségű legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomja meg az ESC bilentyűt a bezáráshoz